Remapping

Remappen, betrouwbaar meer vermogen

Bij remapping wordt de software van uw auto volledig op maat herschreven op basis van uw wensen. Of dat het nou om de snelheid en de Pk’s gaat, of omdat er vaak met een aanhanger wordt gereden, wij kunnen de auto volledig naar uw wens en binnen de veilige marges aanpassen. 

Door het herschrijven van de op de ECU geïnstalleerde software kan het motor management worden aangepast. Het veranderen van bijvoorbeeld de brandstof inspuittijden, ontstekingstijden, variabele kleptijden of turbodruk zal niet alleen de motorkracht toenemen, maar ook het koppel. Dit heeft een positieve invloed op de karaktereigenschappen van uw auto.

Wat remappen betrouwbaar maakt is dat er naar de auto in kwestie wordt gekeken. Hier worden alvorens metingen mee gedaan om er zeker van te zijn wat kan en wat niet kan. Vaak wil men dit combineren met een uitlaatsysteem, of grotere turbo’s en dan moet alles nauwkeurig op maat afgestemd worden om betrouwbaar de beste prestaties te behalen.

In het algemeen nemen wij een dag de tijd voor om de auto volledig op maat te herschrijven. Dit doen wij bewust, wij nemen de tijd om eerst goed te meten en een technische inspectie te doen. Vervolgens gaan we de software schrijven en als deze klaar is gaan wij wederom meten, inclusief een complete Health check om er zeker van te zijn dat alles perfect klopt. Tenslotte leveren wij maatwerk en geen massa productie, en vinden het heel belangrijk dat iedere auto exclusief behandelt wordt.

Maar wat is dan chiptuning?

Chiptuning is het herschrijven van het computersysteem volgens een voor-ontwikkeld script. De software is wel geschreven voor het type voertuig en de motor, maar niet specifiek voor de gebruiker of de wijze waarop het voertuig wordt gebruikt. Deze softwarescripts zijn in de vrije handel te verkrijgen en worden volop aangeboden. 

Veel chiptuning bedrijven maken gebruik van een rollerbank en verkopen het product als zijnde chiptuning op maat. De auto word gemeten, vervolgens laden ze het script en word de eindmeting gedaan. Vaak sta je dan met anderhalf uur weer buiten. De vraag hier is, kan in anderhalf uur de software van de auto volledig op maat worden geschreven? Nee, dit kan niet. In deze gevallen kunt u er van uit gaan dat er een bestaande script is ingelezen in de auto en niet op maat is geschreven.

Daarnaast is chiptunen aanzienlijk storingsgevoeliger dan remapping. Met remapping wordt rekening gehouden met alle specifieke opties op de auto. Bij het standaard herschrijven door een chiptunerscript is de kans dus ook groter op storingen. Dat is niet schadelijk als het om een stoelverwarming gaat die niet werkt, maar mocht het een aansturing zijn van bijvoorbeeld een optionele motorkoeler, dan kan dat aanzienlijke schade veroorzaken. Of, wanneer de veiligheidsfuncties zoals airbag, abs of stuurbekrachtiging volledig worden overschreven is dit zeker wel een probleem.

Ons advies is; neem geen risico. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop.

Software overschrijven is geen spelletje!

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid en kwaliteit komen bij ons op de eerste plaats. Wij werken uitsluitend met het beste apparatuur. Bij RMA garanderen wij dat de software van uw auto ook echt opnieuw wordt herschreven naar uw wens, en door echte engineers met jaren lange ervaring.

Sinds de eerste ECU’s zijn geïntroduceerd, hebben wij door de jaren heen veel ervaring opgedaan en zijn wij in staat om computer modificaties geheel veilig uit te voeren. Wij hanteren altijd een veilige marge binnen het maximaal haalbare. Zodat uw auto ten aller tijden probleemloos blijft functioneren.

Wij werken niet alleen voor de particulier sector, maar ook voor meerdere bedrijven met grote merken. Van de kleinste auto’s tot aan de meest exclusieve bolides.

 

Contact

+31 6 22777474
info@rmaexclusive.nl
De Aaldor 4K, 4191PC, 
Geldermalsen, Netherlands

KvK : 81668953

Copyright © 2021 RMA Exclusive